Hvordan du forbinder til en Windows 7-computers administrative shares (Access Denied-problemer)

Jeg har siddet med min Android-telefon og forsøgt at forbinde til min computer med app’en ES File Explorer. Det virkede piv-godt med Windows XP, men nu hvor jeg har skiftet til Windows 7, virker det nu ikke længere. Jeg kunne heller ikke forbinde til min computer fra en anden computer, selvom jeg forsøgte at logge ind med korrekt login (til destinations-computeren). Efter længere tids søgning, fandt jeg pludselig løsningen.

Problemet er åbenbart en registry-setting, der skal ændres. Hvad den helt præcis gør, er jeg altså ikke helt sikker på (du må endelig gerne kommentere!).

Jeg ridser lige kort op. Jeg forsøger at tilgå “administrative shares” på en Windows 7. Dvs.. f.eks. \\computer\c$. Oprindeligt fra min telefon, siden fra en anden computer med Windows 7. Users-mappen kan fint tilgås, men ikke drevene via administrative share.

Jeg fandt så denne side: http://www.petri.co.il/windows-7-access-denied.htm

Der skal så åbenbart oprettes en DWORD (32-bit)-værdi i registreringsdatabasen i følgende nøgle: 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System kaldet LocalAccountTokenFilterPolicy. Værdien sættes til 1. Genstart er ikke nødvendig. 

Evt. “nulstilling” af ovenstående gøres ved at sætte værdien til 0.

Jeg kan nu forbinde både via min bærbare og min Android-telefon vha. ES File Explorer. Hurra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *