Hvordan stopper jeg Windows fra at gå i standby kort tid efter jeg låser computeren?

Jeg har sat min computer til aldrig at gå i standby, så længe den er sluttet til strøm, fordi jeg ikke ønsker, at den afbryder hvad end, jeg har gang i, bare fordi jeg ikke lige er ved computeren. Men når jeg trykker Win-L for at låse, fordi jeg lige skal hente en kop kaffe eller lign., så er computeren gået i standby så snart jeg er tilbage efter få minutter. Det er da irriterende!

Det viser sig, at der er en skjult indstilling, der gør lige præcis dette. Hvis du selv vil styre, hvor lang tid der går, fra man låser Windows til den går i standby – eller helt deaktivere dette – så læs videre herunder.

Først skal vi have aktiveret indstillingen

  1. Åbn Registreringseditor ved at åbne Start-menuen og skrive ‘regedit’ og trykke Enter.
  2. Kopier denne lange sti: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99\8EC4B3A5-6868-48c2-BE75-4F3044BE88A7
  3. I Registreringseditor markeres hele adresselinjen og slet, derefter indsæt den kopierede sti og tryk Enter
  4. Dobbeltklik på Attributes og ret værdien fra 1 til 2
  5. Tryk OK og luk Registreringseditor

Herefter er indstillingen synlig i Strømindstillinger-billedet

  1. Åbn Start-menuen og skriv ‘edit power plan’ og Enter.
  2. Klik Rediger avancerede strømindstillinger i bunden
  3. Udvid Display hvor du nu skulle kunne finde Console lock display off time-out (eller hvad den nu hedder på dansk)
  4. Ret dette til hvad du synes. Sæt til 0 for ‘aldrig’.

Power Options

Vær opmærksom på, at det kan være en god ide at have en kort tid for Standby på batteri, så du er sikker på, at den låser hurtigt, hvis du går fra computeren uden at låse den et offentligt sted (det gør du selvfølgelig ikke…).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *