Hvordan man får Vista til ikke at bruge alt harddiskpladsen

Jeg har længe haft min Vista under mistanke for at bruge en masse plads. Jeg har en 300 GB disk i min lille fine bærbare, men den frie plads var nu så trang, at det gav problemer. Jeg undersøgte det lidt, og umiddelbart fyldte alle filer på c:-drevet ikke mere end ca. 40 GB – dvs. Vista, programmer og alle mine personlige filer.

Hvor fanden var resten så blevet af?

Jeg kunne se i f.eks. defrag at pladsen blev brugt, disken var vitterligt ved at været helt fyldt. Google hjalp mig. Vista laver automatisk restore points, men har nogen gange ikke nogen max limit for forbrug på harddisken af disse restore points.

Først slettede jeg alle Restore Points og Volume Shadow Copies:

http://www.mydigitallife.info/2007/07/03/vista-reclaim-and-release-disk-space-from-system-restore-and-shadow-copies/

Derefter rettede jeg max limit til 10 GB:

http://www.mydigitallife.info/2007/06/26/how-to-change-and-limit-system-restore-storage-space-usage-size-in-vista-with-vssadmin/

Fantastisk! Thanks mudigitallife.info og Google

One thought on “Hvordan man får Vista til ikke at bruge alt harddiskpladsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *