Hvordan man finder IP- og MAC-adressen i Windows og Mac OS X

Hvordan finder man IP- eller MAC-adressen på en Windows-maskine eller på en Macintosh? Søg ikke længere, se herunder

Windows Vista

Metode 1:

 1. Startmenu – ‘cmd’ – Enter
  Tip: I Windows Vista ligger Kør-boksen i selve startmenuen og klar til indtastning, så blot tryk på start-knappen og indtast cmd.
  <Mangler skærmbillede>
 2. Tast ‘ipconfig /all’ – Enter (billedet herunder er fra XP, men Vistas ligner meget godt)
  XP: ipconfig /all
 3. Her skal du finde det afsnit der beskriver den netværksforbindelse, du vil finde information om, hvad enten det er dit almindelige kablede netværk eller dit trådløse netværk. Afsnittene starter med “Windows IP-konfiguration” og de næste afsnit finder du de netværksforbindelser du har. Bemærk at Vista har en masse “Tunnel”-forbindelser. Disse skal du blot ignorere. Hvis nogen ved præcis hvad de er til, så smid en kommentar :)
 4. I afsnittet med den valgte netværksforbindelse finder du IPv4-IP-adresse (Normal IP-adresse) og Fysisk adresse, sidstnævnte også kendt som MAC-adressen
  Tip: IPv4 er det nuværende sprog man benytter på internettet. IPv6 er på vej og implementeret i Vista, men altså endnu ikke benyttet i større udstrækning på nettet. IPv6 blev bl.a. udviklet da det mulige antal IP-adresser på verdensplan er ved at være brugt, og man havde brug for flere. IPv6 har mulighed for mange mange flere IP-adresser end IPv4. (Ja, find selv ud af hvor mange på Google :D)

Metode 2:

Billeder er på vej.

 1. Startmenu – Kontrolpanel
  1. Hvis der som overskrift over ikonerne står “Vælg en kategori” skal vi først skifte til klassisk visning, dete gøres i boksen til venstre: “Kontrolpanel – Skift til klassisk visning”
 2. Dobbeltklik på “Netværk og Delingscenter”
 3. Klik på Tilpas til højre, udfor den forbindelse du vil se informationer for
 4. Vælg fanebladet Understøttelse (de to sidste er jeg usikker på)
 5. Klik Detaljer

Windows XP (samt NT og 2000)

Metode 1:

 1. Startmenu – Kør – ‘cmd’ – Enter
  Tip: Kørboksen kan også fremkaldes ved tastegenvejen Wintast + R (Wintast er den med Windows-flaget på)
  XP: Kør
 2. Tast ‘ipconfig /all’ – Enter
  XP: ipconfig /all
 3. Her skal du finde det afsnit der beskriver den netværksforbindelse, du vil finde information om, hvad enten det er dit almindelige kablede netværk eller dit trådløse netværk. Afsnittene starter med “Windows IP-konfiguration” og de næste afsnit finder du de netværksforbindelser du har.
 4. I dette afsnit finder du IP-adresse og Fysisk adresse, sidstnævnte også kendt som MAC-adressen

Metode 2: (billeder på vej)

 1. Startmenu – Kontrolpanel
  1. Specifikt for Windows XP: Hvis der som overskrift over ikonerne står “Vælg en kategori” skal vi først skifte til klassisk visning, dette gøres i boksen til venstre: “Kontrolpanel – Skift til klassisk visning”
 2. Dobbeltklik på Netværksforbindelser
 3. Her skal du finde den forbindelse du vil finde information om, hvad enten det er dit almindelige kablede netværk eller dit trådløse netværk.
 4. Højreklik og vælg Status
 5. Klik på fanebladet Understøttelse
 6. Klik på knappen Detaljer

Windows 95, 98, 98SE og ME

 1. Startmenu – Kør – Tast ‘winipcfg’ – Enter
  Win98: Kør
 2. Vælg netværkskortet i dropdown-menuen
  Win98: Vælg adapter
 3. “Adapter address” er MAC-adressen og “IP Address” er IP-adressen
  Win98: winipcfg1

Det kan være ipconfig virker, dette er verificeret på en Windows 98 SE. Ved du at dette virker på andre operativsystemer så giv mig et praj

 1. Startmenu – Kør – ‘command’ – Enter
 2. Tast ‘ipconfig /all’ – Enter
 3. Her skal du finde det afsnit der beskriver den netværksforbindelse, du vil finde information om, hvad enten det er dit almindelige kablede netværk eller dit trådløse netværk. Afsnittene starter med “Windows IP-konfiguration” og de næste afsnit finder du de netværksforbindelser du har.
 4. I dette afsnit finder du IP-adresse og Fysisk adresse, sidstnævnte også kendt som MAC-adressen

Mac OS X

Gælder for MacOS 10.4.10, sikkert også for andre

 1. Klik på Apple-ikonet øverst til venstre, vælg System Preferences (Systemindstillinger)
  Mac OSX: System preferences
 2. Klik på Network (Netværk)
  Mac OSX: Network
 3. I Show-boksen vælges Built-in Ethernet hvis det er det kablede netværk du vil se information for. Hvis det er det trådløse, på Mac kaldet AirPort, så se længere nede
  Mac OS X: Show
 4. IP-adressen er her markeret på TCP/IP-fanebladet, der som standard bliver vist først
  Mac OS X: IP-adresse
 5. Klik på Ethernet for at få vist Ethernet ID der er “Mac’sk” for den fysiske adresse eller MAC-adressen
  Mac OS X: Ethernet ID
 6. AirPort – Macs trådløse netværk – finder du i Show-dropdown-menuen. På første faneblad, AirPort finder du igen Ethernet ID, denne gang for det trådløse netværkskort
  Mac OS X: AirPort Ethernet ID
 7. AirPort IP-adressen finder du under TCP/IP-fanebladet
  Mac OS X: AirPort IP-adresse

6 thoughts on “Hvordan man finder IP- og MAC-adressen i Windows og Mac OS X

 1. Kingo

  I Vista behøver man ikke skrive cmd, der skal bare være et eller andet der holder vinduet åbent, så kan den klare det selv.

  Min Vistamaskine er desværre blevet stjålet, så jeg kan ikke lige teste hvad der skal til for ipadressen, men prøv f.eks. windowsknap-r ping 127.0.0.1 -n for at se hvad jeg mener

  Svar
 2. Svend Koustrup

  Ah ja, det er sq da rigtigt. Vista-sektionen blev lavet temmelig hurtigt. Kør-boksen er implementeret i start-menuen nu, det er faktisk meget smart den smule jeg har brugt den. Tak for det :) Jeg skal også have lavet screenshots til Vistas Metode 2, for ligesom med XP kan man finde oplysningerne via netværksforbindelsen, i Vista via Netværks og Delingscenter

  Svar
 3. kim

  en lidt lettere metode er ved at højreklikke på netværks ikonet på bundlinjen i windows, vælge status hvis du køre XP ellers klik på netværks og delings center, klik på linket hvor der står status og derefter klik på detaljer så kan du se både IP og MAC adresse

  Svar
 4. Svend Koustrup

  Hej Kim

  Det er korrekt – hvis den er synligt, hvilket den ikke altid er. Den anden metode er sikker, eftersom man altid kan komme ind til det den vej.

  Svar
 5. Svend Koustrup

  Hej Simon

  Undskyld det sene svar. Startmenuen er den menu, der kommer frem, når du klikker på Windows-knappen nederst til venstre i skærmmenuen – eller når du trykker på den tast på tastaturet, der har et flag (imellem Ctrl og Alt nederst til venstre på tastaturet).

  Mvh Svend

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *