Hvordan man laver et spam-beskyttet e-mail-link

Når man skriver sin e-mail-adresse online f.eks. på en hjemmeside, er der en stor risiko for, at spam-robotter indsamler din e-mail-adresse, og begynder at sende dig spammails, eller, endnu værre, sender spammails i dit navn.

Brug derfor dette værktøj, hver gang du lægger din e-mail-adresse online (hvis du altså har adgang til at skrive HTML-kode)

http://www.html.dk/artikler/00041/convert_email.asp 

html.dk er lukket, så jeg har fundet en ny email-link-generator: http://www.jottings.com/obfuscator/

 

 

2 thoughts on “Hvordan man laver et spam-beskyttet e-mail-link

 1. Ulrik

  Først og fremmest:
  Fin lille blog du har her. Jeg vil kigge nogle af dine artikler igennem.

  Du har fuldkommen ret i, at dette vil minimere dine SPAM-forekomster, men det er langt fra den bedste metode.

  Jeg plejer normaltvis at lægge et billede ind hvor min email står i. På den måde undgår du fuldstændig at ‘robotterne’ fanger din adresse.

  Svar
 2. Svend Koustrup

  Hej Ulrik

  Tak for din besked. Ja, bloggen er ikke så stor, men jeg bruger den egentligt mest som mit eget lille opslagsværk over observationer i forskellige kategorier, således at jeg kan finde det igen, hvis jeg skal bruge det en dag – og lur mig om ikke andre også kunne bruge dette. Du skal være velkommen til at kigge artiklerne igennem – der er ret meget fyld, men også enkelte guldkorn imellem :D Hvordan fandt du min blog?

  Jeg er ikke helt enig i, at det er den bedste metode, når man tager alle aspekter med. Læs denne artikel, der også bliver linket til via mit link: http://www.html.dk/artikler/00041/
  Her beskriver de plus og minus ved forskellige løsninger.

  Du har helt ret i, at det fuldstændig udelukker robotter i at fange adressen (selvom der nu alligevel sikkert skulle være nogle robotter, der kan læse tekst på billeder, medmindre det er helt forvredet ligesom på Captcha-billederne.
  Problemet ved denne metode er, at du så også udelukker en hel del kontakt på din side. Folk gider simpelthen ikke skrive din emailadresse manuelt ind i deres mailprogram, som de i øvrigt også manuelt skal åbne.

  Hvis du vha. JavaScript gemmer bogstaverne, med forskellige metoder samtidig, blokerer du langt de fleste af robotterne. Skulle der så være en enkelt person uden JavaScript enabled, så går det nok alligevel, ellers indsæt en kontakt-href som beskrevet, og her kan du så have email-adressen gemt i et billede.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *