Lidt opdateringer på sitet

Jeg har for lidt tid siden fået lavet en “nyhedsbrevs-tilmelder” i højre side af min side. Jeg har læst et sted, at det er godt at have en liste, så man har en måde at kommunikere med sine besøgende. Flere har tilmeldt sig. Så langt så godt. Men får jeg den brugt? Næppe… 

Men så faldt jeg over WordPress plugin’et Jetpack, der bl.a. tilbyder at sende en mail til folk der kommenterer på siden, og som sætter kryds i “Giv mig besked om nye indlæg via e-mail”. DET er smart! Samme system kan også give besked, hvis der kommer nye kommentarer. Så det kan man nu.

Derudover kan Jetpack en hel masse andre ting. Følgende er nu muligt på svendk.dk:

  • WordPress statistik (okay – det er en admin-feature, så det er til mig :D)
  • Sociale kommentarer – du kan kommentere med din WordPress.com-, Twitter-, Facebook- eller Google+-konto – og altså abonnere på både nye kommentarer og nye indlæg
  • Social deling – du kan nu dele alle mine lækre indlæg og sider på Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest og Google+ – Ja du kan endsige sende et tip via email! Jamen hør nu :)
  • På min kontaktside findes nu en fin kontaktformular, så du udover at ringe, sende email, kommentere og sende brevduer nu også kan skrive til mig direkte i formularen
  • Jeg kan skrive matematiske formularer i mine indlæg (hvis det nogensinde skulle ske)
  • Du skal nu ikke klikke på “Ældre indlæg” for at finde, ja, ældre indlæg. Du scroller bare derudaf, ligesom du kender det fra Facebook
  • Mine billeder bliver nu cached af WordPress’ content delivery network (CDN), dvs. de bliver ikke længere hentet fra min server, men fra kraftige content-servere der er spredt ud i hele verden, så du hele tiden henter fra den der er nærmest dig. Og det gratis! Og med et klik på en knap! Fancy smancy…
  • Og til sidst (der er meget mere, som jeg ikke lige bruger endnu), hver gang jeg skriver et indlæg, bliver det automatisk sendt til Google og andre søgemaskiner, så det kommer i indekset.

Ja, normalt skriver jeg ikke så meget om teknologien bag, men den her gratis pakke Jetpack, som er lavet af de samme mennesker, der har lavet WordPress, nemlig Automattic, er meganice. Så jeg synes du skulle kende til den – altså dig, der også har en wordpress blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *