Opsætning af FileZilla Server når du er bag NAT (Passive Mode)

Når din FileZilla Server står bag NAT – dvs. bag en router eller lign, og den computer der kører FileZilla Server, ikke har en global IP-adresse, så bliver enten klient eller server forvirret. Noget går galt. Hvis du oplever, at du kan logge ind, men du får ingen mappeliste, så er det muligvis fordi du ikke har en port range sat op. 

Sådan gør du

Du kan læse meget mere i dybden omkring hvorfor dette sker og hvordan Passive Mode og Active mode egentligt fungerer i deres Network Configuration Guide – og det synes jeg du skal gøre. Men det der hjalp mig var følgende:

Opsæt en port range i FileZilla Server og i din router (og firewall), som serveren kan bede klienten om at forbinde på.

  1. Åbn FileZilla Server Administration
  2. Gå til OptionsPassive mode settings
  3. Marker Use custom port range og indsæt 55536-56559
  4. Vælg Use the following IP og indsæt IP-adresse eller hostname/domain name til din maskine, som den ser ud fra internettet. Altså den IP-adresse, som du har fået tildelt fra internetudbyderen, og som din router NAT’er videre til din servercomputer.

Husk at opsætte port-range‘n i din routers NAT/Port Forward range-afsnit!

Din klient er som standard sat op til selv at finde ud af, om den skal bruge passive eller active mode, så det skal den bare fortsætte med. Aktive mode bruges kun, hvis serveren står på samme lukkede netværk som din klient – eller hvis din netværkssikkerhed er seriøst f**ked up :) (Igen, læs konfigurationsguiden)

Se om ikke det virker nu?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *