Projektledelse hos Dinero

Jeg har lige set en af Martin Thorborgs superfede små videoer, som han optager fra sin iPhone i sin bil mens han kører, og jeg skrev noter ned på papir – men hvorfor ikke lægge det op her på mit eget lille hjerne-opslagsværk? Og hvis du måske kan bruge det i din virksomhed, jamen super! 

De gør det hos Dinero, Martin Thorborgs online (og gratis) regnskabsprogram, at de er meget lavpraktiske med deres projektledelse. Og jeg kan forestille mig, at det fungerer rigtig godt. De bruger ikke et eller andet dyrt projektledelsesprogram – som han siger: “Det kan vi ikke finde ud af”. De har i stedet to tavler og en masse gule lapper.

  1. Først brainstormer de for at få en backlog af nye ideer. Alle disse ideer skrives ned på gule lapper.
  2. Derefter inddeler de lapperne i, hvor lang tid udviklerne regner med, at det tager at lave, ved at sætte dem op på den første tavle. Den er inddelt i 5 kolonner, hvor den første er for opgaver, der er meget hurtige at lave, og den sidste kolonnes opgaver tager lang tid at lave.
  3. For hver kolonne prioriterer de hver gul lap udfra den større vision for projektet, om det er noget de vil lave indenfor de næste f.eks 2 måneder, eller om det er til senere. Dem der er til nu, sættes i toppen af kolonnen, resten i bunden.
  4. Når alle kolonnerne er prioriteret, slår de en streg på tværs af kolonnerne, under alle de opgaver, de har valgt at lave nu.
  5. Så flytter de lapperne over på en anden tavle med kolonnerne “Skal laves”, “I gang” og “Færdig”.
  6. Når en udvikler går i gang med en opgave, tager han den fra “Skal laves”, skriver sit navn på og sætter den på “I gang”. Hos Dinero er de så få i teamet, at de ikke skriver navn på, men jeg vil nu mene det er smart nok at gøre det alligevel.
  7. Når en opgave er færdig, flyttes den til “Færdig”.

Med denne proces kan hele teamet hele tiden se, hvor en opgave er, og de kan se, at opgaverne flytter sig, først fra den første tavle til den anden, og derfra fra venstre “Skal laves” til højre “Færdig”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *