Lørdag var jeg til generalforsamling i min fagforening. Om det var som tak for opmødet eller bare en god mulighed for lidt casual talk og netværking ved jeg ikke, men efter generalforsamlingen gik vi i samlet flok til Restaurant Le Régal i Grønnegade – og superhyggeligt var det. “Pampercirkulæret” blev desuden ikke brudt – der er et maksimum-beløb der må bruges ved sådanne udflugter, så den var go’ fin.
Aftenen var a’la carte, dvs. vi valgte selv vores egen menu, udaf 4 forretter, 4 hovedretter og 4 desserter.
Jeg valgte til forret en røget lakseroulade med fyld af flødeost og kæmperejer, garneret med fennikelsalat og piment coulis. Mums hvor var det delikat. Laksen smeltede på tungen, som laks jo gør det, nærmest om kap med flødeostens invasion af mundens sanseorganer. Lækker forret.
Til hovedret havde jeg valgt dijonmarineret kalveculotte serveret med ærtepuré, asparges, artiskok, cornichons og lakridssky. Kalven smeltede nærmest på tungen, omend den godt kunne have tålt 2 minutter mindre. Jeg kan godt lide når den er lidt mere rød end den var her, men dog ikke noget der tæller voldsomt ned. Ærtepuréen var jeg nu ikke meget for, men den smagte nok som sådan en skal gøre. Lækker sauce og dejlige kartofler til.
Efter en rum tid kom desserten på bordet. Jeg ved ikke om det var aftalt af arrangøren af middagen, eller om det blot var som det skulle være, men jeg synes det tog for lang tid mellem forret og hovedret, men især mellem hovedret og dessert. Men da den kom, var den også så lækker, at det næsten var i orden. Fransk chokoladekage med jordbærsorbet samt frugtcoulis. Kagen var lækker, fugtig men ikke våd, fast men ikke tør – helt tilpas med kraftig chokoladesmag. Jordbærsorbeten var ligeledes rigtig god – og denne smeltede sjovt nok også på tungen.
Alt i alt var der ikke meget man kunne udsætte på maden, den var nærmest i top.
Tjenerne var dog lidt en anden sag. De var pænt klædt, men havde desværre en tendens til at tabe bestik og være meget nærgående, når de skulle række ind over mv. Som tjener rører man ikke kunderne, sådan har jeg det i hvert fald. De forsøgte at være lidt morsomme, og noget af det var da okay, men det meste var generelt ikke sjovt, bare lidt underligt. Vi havde vores egen vin med, eftersom Le Régal er en BYO-restaurant (Bring Your Own). Disse mange flasker havde tjenerne taget med ud, og kom ind efterhånden som vi tømte de flasker vi havde fået ind til at starte med. Dog gik der på et tidspunkt længere tid med ‘tørke’ i ganen, hvilket undrede mig, fordi de var flere gange inde og se til, om alt var som det skulle være.
Konklusion: Maden var i absolut topklasse, mens en tjenertræning ville kunne sætte Le Régal helt op på øverste klasse. Jeg vil give Restaurant Le Régal 5 ud af 6 stjerner.