Hvordan får man Gmail programgenvejen til at åbne i et vindue, der ikke går udover bunden af skærmen?

Når jeg trykker på min programgenvej til Gmail nede i min Hurtig Start i proceslinjen, har min Google Chrome-browser på det seneste åbnet vinduet i en underlig størrelse og positionering. Mest irriterende er det, at vinduet går ud under bunden af min skærm, dvs. jeg skal flytte og resize vinduet hver gang jeg åbner det. Møgirriterende er det.

Det hjælper ikke noget at resize og så lukke vinduet ned og så åbne det igen – samme vinduesstørrelse har det. Også selvom jeg ikke har andre Chrome-vinduer kørende – og også selvom jeg slår Cloud Printing fra (som holder en Chrome-session kørende, selv når ingen vinduer kører).

Jeg har søgt og søgt, og har ikke kunnet finde nogen “rigtige” løsninger. Jeg fandt dog en anden løsning, der er lidt krævende, men som har fjernet et seriøst irritationsmoment fra min dagligdag: Åben vinduet i en fast position og størrelse hver gang:

 1. Opret et .html-dokument, der placerer og resizer vinduet og derefter videresender til gmail.com
  1. Opret et nyt tomt .html-dokument (f.eks. ved hjælp af Notepad).
  2. Gem dokumentet et sted, hvor du ikke lige får det slettet eller skal flytte rundt på det. Jeg har det gemt sammen med mine custom Gmail-ikoner i min billedmappe. Jeg har kaldt mit for redirect_gmail.htm
  3. Åbn dokumentet (f.eks. ved hjælp af Notepad) og indsæt følgende kode: 
   <html>
   <head>
     <title>Gmail Redirect</title>
     <script language="JavaScript">
       window.resizeTo(1500,1000);
       window.moveTo(1380,0);
       window.location = "http://mail.google.com/mail";
     </script>
   </head>
   <body>
   	<h1>If you see this, the redirect did not work properly.</h1>
   </body>
   </html>
 2. Sæt nu dine Gmail-programgenveje til at åbne denne fil i stedet for adressen til gmail.com
  1. Højreklik og vælg Egenskaber på din programgenvej til Gmail (på skrivebordet eller i Hurtig Start i proceslinjen). Har du ikke et link til Gmail, så se her hvordan du opretter programgenveje.
  2. Destinationen peger nu på din chrome.exe samt til gmail.com.
   Ret gmail.com til stien til din redirect_gmail.html-fil.
   Start stien med –app=”file:/// for at betegne en lokal fil-sti, og bemærk at du skal benytte fremadvendte skråstreger (/) istedet for normale backslashes til at betegne mappeniveauer. Min fulde Destination ser således ud:
   "C:\Documents and Settings\Svend\Lokale indstillinger\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe"  --app=file:///I:/+Pictures/Ikoner/Gmail/Redirector/redirect_gmail.htm
 3. Afprøv nu din programgenvej. Det er muligt, at du skal afprøve nogle forskellige vinduesstørrelser: window.resizeTo(1500,1000);  og vinduespositioner: windows.moveTo(1380,0);  før du får det til at være helt godt for din skærmopløsning

Bemærk: Pga. begrænsninger i HTML-formatet kan jeg ikke altid skrive de korrekte bindestreger, der skal stå foran “app=”. Hvis det ikke virker for dig, så prøv at slette de to bindestreger i feltet Destination og erstat dem med to bindestreger (tasten til venstre for højre shift-tast, til højre for punktum-tasten).

 

Opret programgenveje til Google Gmail

Har du ikke en programgenvej til Gmail i Menuen Start, på Skrivebordet eller i Hurtig Start så skal du først have lavet en programgenvej:

 1. Åbn gmail.com i Google Chrome
 2. Via værktøjsmenuen (øverst til højre) vælges Værktøjer og Opret programgenveje
 3. Vælg hvor du vil have programgenveje og tryk Opret
 
 

3 thoughts on “Hvordan får man Gmail programgenvejen til at åbne i et vindue, der ikke går udover bunden af skærmen?

 1. Pingback: Hvordan får man Windows til at åbne Gmail når jeg klikker på et mailto-link? | Svend Koustrup

  1. Svend Koustrup

   22″ burde være stort nok. Jeg har en ide om, at noget fucked går galt med programgenvejene, så de åbner op i et sært format. Masser af folk har det problem. Har du ikke det problem – eller benytter du ikke programgenveje (dvs. du åbner bare en browser og går ind på gmail)?

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *