Hvordan løser jeg Windows opstartsproblemer?

Bemærk: Dette er mest noter skrevet til mig selv, men hvis nogen kan bruge dem, fint. Måske bliver det omskrevet til en artikel, men regn ikke med det :-)

Jeg har nu for anden gang prøvet, at min computer ikke ville starte Windows, efter at jeg har haft en ekstra harddisk sat til, ifm. med noget dataredning for en ven. Jeg skal lige undersøge det nærmere, men det lader til, at hvis jeg ændrer harddisk-opsætningen (frakobler nogle diske og derefter tilkobler dem igen), så mister systemdisken sin viden omkring operativsystemet og kan ikke finde ud af at starte op. Mystisk!

 

Her er lidt links til at udbedre problemet med at starte Windows 7:

Tip: Når du starter fra Windows installationsmediet og vælger Reparer din computer, kan det være, at “System recovery options”-vinduet ikke vil lade dig gå videre, fordi den siger, at det operativsystem der er i listen, kan den ikke reparere. Sørg for at vælge i listen, og så klik i det hvide vindue, men udenfor listen, så operativsystemet afmarkeres. Herefter kan du klikke Next og vinduet med de forskellige værktøjer vises.

Tip: Hvis din Windows installation ikke findes i listen (Tip ovenfor), er partitionen måske ikke aktiv. Følg vejledning i links ovenfor.

Tip: Hvis du har problemer med at starte fra CD-ROM’en, så husk de basale ting med at sikre, at BIOS er sat op til at starte fra CD-ROM eller, hvis BIOS giver den mulighed, at du vælger boot disk under start (F8 eller F12 eller lign). Husk også, at Windows installation kræver et tastetryk under opstart, ellers starter den fra næste boot prioritet, som måske er din korrupte harddisk. Hvis du forsøger at starte fra en CD-ROM, så vær også opmærksom på, om dit CD-ROM-drev måske er slidt og trænger til udskiftning. Hvis du ikke kan høre, at CD-ROM-drevet spinner up efter BIOS, kan det være en indikation af et slidt drev. Prøv igen hundrede gange, og hvis det virker nogen gange, så er drevet klar til udskiftning. Det kan nogen gange hjælpe på et slidt drev at tage strømmen fra computeren (slukke på knappen bagved) i nogle minutter.

Prøv evt. at lave en bootable USB-drev. Den fungerer også mange gange hurtigere end et CD-ROM-drev. Hent et image online og brug så Rufus til at lægge imaget på USB-drevet. (Images’ne er lovlige at hente, men du skal naturligvis bruge din egen licensnøgle).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *