Udvid dit skrivebord vha. en anden computers skærm

Kender du det, hvor du sidder med din bærbare computer, som er lille og let, men ikke har den helt store skærmopløsning? Sikkert ikke på samme måde som jeg, min dejlige, lille Lenovo X61s med 12 tommer og – hold nu fast – 1024x768px skærm, er indimellem lidt klaustrofobisk at sidde med. Jeg har derfor ofte tænkt over, om der da ikke fandtes en måde, at bruge en anden computer til at agere “skærm nummer to”, henover netværket?

Der findes software, men det koster penge. Men kunne man så ikke bruge TeamViewer?

Jo man kan:

Computer A er den computer, du vil arbejde på, Computer B er den computer, du vil bruge som ekstra skærm. Følgende guide gælder for Windows 7, men du kan nok lave omtrent det samme på din version af Windows.

Sæt Computer A til at tro, at den har en ekstra skærm tilsluttet

 1. Gå i menuen for skærmopløsning:
  Extend1_ScreenResolution
 2. Herinde trykker du først på Detect:
  Extend2_Detect
 3. Så får du en ekstra skærm frem. Klik på den:
  Extend3_AnotherDispNotDetected
 4. Vælg så under Multiple displays-menuen punktet “Try to connect anyway on: VGA” og tryk Apply for at gemme:
  Extend4_TryAnyway
 5. Vælg så at extende dit skrivebord over begge skærme. Tryk Apply for at gemme:
  Extend5_Extend
 6. Sæt derefter skærmopløsningen for den ekstra skærm, således at den passer med skærmopløsningen på computeren, som du vil bruge som ekstra skærm. Tryk Apply for at gemme:
  Extend6_Resolution

Forbind til Computer A fra Computer B med TeamViewer

 1. Nu starter du så TeamViewer på begge computere, og på Computer B forbinder du så til Computer A. Dette kan gøres på flere måder:
  1. Indtast Your ID fra Computer A i feltet Partner ID, tryk Connect to partner og derefter indtast passwordet fra Computer A
  2. På Computer A indtaster du et “personal password” i feltet under Allow Remote Control. Således kan du forbinde til Computer A fra en hvilken som helst computer, så længe Computer A er tændt og forbundet til nettet
 2. Sørg for at slå fjern-lyd fra på Computer B, så du ikke får lyd fra Computer A over på B
 3. Tryk på Full screen-ikonet lige under Extras i topmenuen på Computer B

Bum og voila! Der vil selvfølgelig være en smule forsinkelse, det er der ikke meget at gøre ved. Udover selvfølgelig at koble skærmen fra Computer B direkte til Computer A, hvilket jo er en anden løsning, hvis man gider rode med kabler…

Du fjerner den ekstra skærm fra Computer A igen, ved at sætte opsætningen til kun at vise på den rigtige skærm. Derefter vælger du den nu grå skærm og i Multiple displays vælger du Remove this display og trykker Apply.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *