Hvordan fjerner jeg reklamer i Google Chrome og gør min internet-browsing hurtigere og mindre irriterende?

Argh! Sådan tænkte jeg for ti minutter siden. Seriøst. Se videoen nedenfor, og se om du kan læse teksten i artiklen til venstre.

Så gå dog væk irriterende Unibet-mand. Det endte med, at jeg måtte sætte et par postits direkte på skærmen henover reklamen, så jeg kunne læse artiklen færdig.

Helt ærligt, alle de reklamer. Kunne man da ikke bare blive fri for dem?

 • De fylder efterhånden en temmelig stor del af en alm. dansk nyhedswebside (se billedet herunder)
 • De lokker opmærksomheden væk fra det man egentligt er på siden for
 • De tager tid at loade (afhængig af internetforbindelse og computerkraft)
 • De fylder i hukommelsen og tager af computerkraften (nogle flash-reklamer tvinger computerforbruget op i nærheden af 100% – afskyeligt!)

That’s it – nu kommer der Adblock Plus på min Google Chrome-browser! Da jeg brugte Mozilla Firefox som min primære browser, havde jeg Adblock Plus installeret, og den fungerede glimrende. Nu har jeg installeret den i min Chrome-browser og vupti, Unibet-manden er væk. Dejligt! Derudover er det kæmpe topbanner også væk, hvilket betyder mindre scrolling – og hurtigere browsing generelt.


Sådan gør du:

 1. Du skal naturligvis benytte Google Chrome – men Adblock Plus findes også til andre browsere f.eks. Mozilla Firefox
 2. Gå til Gaffelnøglemenuen øverst til højre for adresselinjen og vælg Valgmuligheder
 3. Klik på Udvidelser i venstre side
 4. Klik Hent flere udvidelser
 5. Klik Installer for at installere Adblock Plus for Google Chrome
 6. Hvis du går tilbage til Udvidelser via Gaffelnøglemenuen, kan du se, at Adblock Plus nu er installeret. Klik på Valgmuligheder for at gå til Adblock Plus’ indstillingsmenu
 7. Adblock Plus’ indstillingsmenu består af fire faneblade, der er rimelig selvbeskrivende. Første faneblad Filter list består af en liste over filterlister, der findes. En filterliste er en liste over kendte online reklamefirmaer, f.eks. Doubleclick. Dvs. er et firma på en sådan filterliste, bliver deres reklamer blokeret fra din browser. Som der står, bør man kun vælge få filtre, hvilket som oftest også er nok.Fanebladet General viser nogle muligheder, som jeg ikke engang vidste, at Adblock Plus også kunne, nemlig at fjerne Inline Ads – dvs. Googles tekstreklamer – og fjerne reklamerne indeni YouTube-videoer, hvilket også har pisset mig jævnt meget af. HURRA!

Jamen hvad så med min mobil?

Ja – Adblock Plus findes også til Android (og eftersom Apple iPhones ikke kan afspille flash, så er de jo fri for de irriterende flash-reklamer som Unibet-reklamen ovenfor. Jeg synes dog ikke den fungerer særlig godt fra scratch og er noget mere teknisk at sætte op. Hvis nogen har erfaringer indenfor blokering af reklamer på mobilen, så skriv i kommentarerne herunder.

16 thoughts on “Hvordan fjerner jeg reklamer i Google Chrome og gør min internet-browsing hurtigere og mindre irriterende?

 1. Pia Degn Eriksen

  Tusind tak for dit gode råd. Nu er bl.a. et banner i min kalender forsvundet :-)

  Dette selv om jeg ikke kunne installere Adblock Plus, men alene Adblock.
  Ved forsøg på installering af Adblock Plus fik jeg følgende meddelelse:
  “Pakken er ugyldig. Oplysninger: “Variable $tid$ used but not defined.”

  Svar
 2. Sam

  Tusind tak for denne guide. Det gøre det virkelig letter og være på internettet igen. Man kan jo ikke læse en avis uden og blive spammet til med reklamer. Igen tak for denne dejlige guide

  Svar
 3. Helle

  Indtil pkt. 6 og fra klik på valgmuligheder var din guide og min pc enige, derfra gik der et eller andet galt. jeg fik ikke ‘valgmuligheder’ og kan derfor ikke komme længere..
  Ærgerligt, men måske du har et godt råd??

  Svar
 4. Katrine

  Hej Svend

  At aktivere Adblock Plus har virket rigtig godt længe, men nu er der pludselig reklamer igen :-( Adblock er tilsyneladende stadig aktiveret, og jeg kan ikke regne ud, hvorfor den ikke blokerer reklamerne. Har du mon en ide?

  På forhånd tak for hjælpen!

  Svar
 5. Svend Koustrup

  Hej Katrine

  Undskyld det sene svar, jeg er blevet far i mellemtiden :-) Jeg håber du ser mit svar.

  Adblock Plus er begyndt at tillade “pæne” reklamer. Dvs reklamer som ikke er forstyrrende, hvilket jo var ideen med Adblock Plus i det hele taget, at fjerne de forstyrrende reklamer. Du kan dog i indstillingerne sætte den til at fjerne alle reklamer, uanset hvor pæne de så er.

  Hvis ikke det hjælper, så skriv igen :-)

  Svar
 6. Bertel Dahlmand

  Hej Svend,

  Fedt at du har gidet at lave denne vejledning. Så håber vi at det løser problemet :-)

  Venlige hilsner,
  Lisbeth og Bertel

  Svar
 7. Svend Koustrup

  Hej Bertel

  Tak for de pæne ord. Jeg bruger min computer ret meget, og når jeg får en lys ide eller falder over noget smart, så lægger jeg det herop. Nok mest for at jeg så selv kan finde det igen, men også lige så meget for, hvis nu andre har samme problem, så kan det blive fundet via Google.

  Dbh Svend

  Svar
 8. Julie

  Der står at der er opstået en fejl – hvilket vil sige at jeg IKKE kan downloade Adblock. Ved du/ i hvordan det kan være?

  Julie

  Svar
  1. Svend Koustrup

   Hej Julie

   Nej, det kan jeg desværre ikke sige udfra de informationer du giver mig. Hvor prøver du at downloade Adblock fra?

   Mvh Svend

   Svar
 9. Sophie Bonnen

  Kære Svend

  Jeg har samme problem som Julie. Jeg har gjort som du beskriver og forsøger at downloade adblock gennem ”udvidelser” i min browser – jeg bruger Google Chrome. Jeg klikker på adblock udvidelsen, jeg vælger tilføj og den går i gang med at kontrollere. Herefter får jeg hele tiden beskeden ”Der opstod en fejl” ”Network_Failed” Herfra kan jeg så kun vælge genindlæs, hvilket naturligvis bringer mig tilbage til siden med udvidelser og apps eller luk.

  Jeg vil blive meget glad og taknemmelig for et løsningsforslag. Er helt på bar bund og har ellers gode erfaringer med adblock.

  Mvh.

  Sophie

  Svar
 10. Jette Nordvig

  Hej Svend!

  Til lykke med faderskabet, selv om det jo snart er et år siden. jeg vil bare sige tusind tak for din blog med Adblock Plus. Den er simpelthen bare god. Væk er alle reklamer, skønt!

  Mvh. Jette

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *