Hvordan flytter jeg e-mails fra en Gmail-konto til en anden Gmail-konto

Jeg har en kunde i KoustrupIT, som fra starten fik en forkert email-adresse (fordi jeg kendte hende fra en anden sammenhæng). Jeg har ikke bedt hende rette min email-adresse, fordi jeg gerne ville have den eksisterende korrespondance flyttet med over og have samlet al korrespondance på min KoustrupIT-mailkonto. Al korrespondance har labelen “Arbejde”.

Jeg har nu fundet en ganske enkel løsning. Tilføj begge konti som IMAP-konti i mit mailprogram (i dette tilfælde Windows Live Mail), og så flytte mails fra den ene konto til den anden. Labels i Gmail vises som mapper i Windows Live Mail.

Gør følgende:

 1. Find de emails, du vil have flyttet over til den anden Gmail-konto:
  1. Sørg for, i Gmail, at der kun er én label på de emails, du vil flytte. Tjek alle mails igennem, ellers vil der blive efterladt kopier på den første Gmail-konto.
  2. Tilføj derefter en ekstra label på alle emails, f.eks. ARBEJDE_FLYTTET, så vi kan finde alle emails, når vi har flyttet dem over på den nye konto.
  3. Opret den label, som emailene skal have på den nye konto. Du kan altid fjerne eller ændre labelen efterfølgende.
 2. Opsæt IMAP i begge Gmail-konti:
  1. Gå i Indstillinger (tandhjulet) øverst til højre
  2. Vælg fanebladet Forwarding and POP/IMAP
  3. Hvis ikke den er enabled, så Enable IMAP
   Default settings er vist fine (Auto-Expunge on, Do not limit the number of messages in an IMAP folder
  4. Gentag 1. for den anden Gmail-konto
  5. Klik Configuration instructions i bunden for vejledning til at opsætte IMAP-konti i dit mailprogram. Har du Windows Live Mail er der ikke en guide, men bare vælg Other, så får du detaljerne til at opsætte emailprogrammet
 3. Flyt herefter emailene via dit email-program:
  1. Åbn dit email-program (Outlook, Live Mail, Thunderbird mv.) og tilføj de to Gmail-konti som IMAP-konti. Se vejledningen du lige har åbnet.
  2. Du vil nu se, at dine to Gmail-konti kan tilgås fra din e-mailprogram. Alle labels er oprettet som mapper. Alle emails, der har to eller flere mails, ligger som kopier i flere mapper. 
  3. Herefter kan du flytte de emails fra label-mappen på den ene konto, til den nye label-mappe på den anden konto. Start evt. med nogle få stykker, så du ser at alt forløber korrekt.
  4. Du kan se, at emailene fjernes fra den mappe, du flytter dem fra. De vil dog fortsat ligge på den første konto, og hvis du oprettede en ekstra label på dine emails, vil de kunne findes herinde.
 4. Når du har verificeret via Gmail, at dine emails er overført korrekt, vil jeg mene, at de skal fjernes fra den første konto. Som nævnt ovenfor, er labelen fjernet, men emailen ligger stadig på kontoen. Gå nu, via Gmail på den gamle konto, ind og find emailene ved at klikke på den ekstra label du oprettede på dine emails, f.eks. ARBEJDE_FLYTTET. Herinde kan du slette dine mails. BEMÆRK: Hvis du sletter dine emails via dit email-program, vil du bare fjerne den label, som de har, emailen bliver ikke slettet. Ej heller, hvis du åbner mappen All mail via dit email-program. Sletter du emailen herindefra, kan du klikke på en anden mappe og tilbage på All mail, og emailen vil på forunderlig vis komme frem igen.

Sådan flytter du enkelte emails (fremfor alle emails, hvilket der er andre måder at gøre på).

PAS PÅ! Du skal være opmærksom på, at emails, der har flere labels påklistret i Gmail, vil ses som kopier i flere mapper svarende til de forskellige labels. Flytter du en email fra en konto til en anden, vil emailen miste den label, som den havde, men blive på den gamle konto. Havde emailen en anden label, vil den være at finde herinde, men havde emailen kun en label, vil emailen kunne findes i All mail på gmail.

Eksempel 1: Du har en email i mappen “Arbejde”. Når du ser i email-programmet, vil der være en mappe ved navn Arbejde, hvor emailen ligger i. Hvis du flytter emailen til en anden konto vha. email-programmet, mister emailen sin label, men kan findes ved at klikke på All mail i Gmail. 

Eksempel 2: Du har en email med to labels “Bondegårdsdyr” og “Savannedyr”. Når du ser i email-programmet, vil der være to mapper ved navn Bondegårdsdyr og Savannedyr, og emailen vil ligge i begge mapper. Hvis du så flytter emailen fra Bondegårdsdyr-mappen over i en mappe på den anden konto, vil emailen miste Bondegårdsdyr-labelen på den første konto, men ligger stadig i Savannedyr-mappen.

2 thoughts on “Hvordan flytter jeg e-mails fra en Gmail-konto til en anden Gmail-konto

 1. Dennis

  Hej Svend

  Jeg vil bare lige sige dig tak for instruktionen. Jeg googlede “overføre mails til og fra gmail” og fandt din blog. – Og det virkede! Så tak for det!

  Venlig hilsen
  Dennis

  Svar
 2. Svend Koustrup

  Hej Dennis

  Åh, det lyder rigtig godt. Jeg skriver disse indlæg primært for mig selv, så hvis jeg kommer i situationen igen, kan jeg slå det op – men hvis andre kan bruge det, er det jo superfedt.

  Mvh Svend

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *