Winamp playlist-titel-problemer ved opsamlingsalbums

Alle, der har en større musiksamling på sin computer og som benytter det klassiske musikprogram Winamp, ved, at der er lidt knas med overblikket i playlisten, når man har både almindelige artist-albums og såkaldte opsamlingsalbums som More Summer 2009 mv.

Tidligere har man gjort det, at man har puttet både artist og titel som nummerets titel f.eks. “Sanne Salomonsen / Taxa”, “Various artists” som artist og så f.eks. “More Summer 2009” som nummerets album-navn. Dette er dog skidt, eftersom både titlen og artisten står i det samme felt.

Man har derfor puttet et felt mere ind, der hedder Album Artist, i tilfælde af, at der er flere forskellige kunstnere på et album, sådan som det jo er på et opsamlingsalbum som More Summer 2009, og fremover har alle numrene korrekt artist, titel og album-felter.

Dette giver dog problemer i Winamps playlist. Som standard viser den kun Artist – Titel, men de fleste vil gerne have album og tracknummer vist også, sådan: Artist – Album – Tracknummer – Titel. Dette virker også fint med denne nye måde at tagge på, men det giver en meget rodet playlist. Ens felter skal helst stå forrest i teksten. (Forklarende billede kommer når jeg har tid).

Den perfekte titel-formatering

Jeg har kodet mig frem til den (for mig) perfekte titel-formatering, nemlig denne:

[$if(%albumartist%,$left(%album%,30) - $num(%tracknumber%,2) - ,)][%artist% - ]
[$if(%albumartist%,,%album% - $num(%tracknumber%,2) - )]$if2(%title%,$filepart(%filename%))

Den kan indsættes i Winamps indstillinger for titler: Preferences, Titles

Jeg forklarer:

Først tjekker jeg, om der står noget i feltet albumartist – dette er som regel tomt, hvis der er tale om et almindeligt artist-album, hvor der kun er en artist der har lavet alle numrene. Hvis det derimod er et opsamlingsalbum med forskellige artister, så skriver jeg først (de første 30 tegn af) albummets navn samt tracknummer med to cifre.

[$if(%albumartist%,$left(%album%,30) - $num(%tracknumber%,2) - ,)]
 

Dernæst skriver jeg artistens navn.

[%artist% - ]
 

Dernæst tjekker jeg igen, om der står noget i albumartist-feltet. Hvis der ikke står noget, så skriver jeg albumnavn og tracknummer.

[$if(%albumartist%,,%album% - $num(%tracknumber%,2) - )]
 

Til sidst skriver jeg nummerets titel

$if2(%title%,$filepart(%filename%))
 

Det vil sige – hvis der er flere kunstnere, skriver jeg albumnavn og tracknummer forrest, hvis der er tale om kun en artist for hele albummet, skriver jeg albumnavn og tracknummer imellem artist og titel.

 

Hvad synes du?

Giver det mening eller har du en bedre løsning? Skriv en kommentar

One thought on “Winamp playlist-titel-problemer ved opsamlingsalbums

  1. Per Koustrup

    Jeg har egentligt kun én ting at sige… Go Spotify.com :) også enten køb programmet, eller leg med proxy :P

    Jeg er endnu ikke stødt på noget musik spotify ikke har haft. også slipper man jo for at havde en kæmpe musik samling som…. ikke altid er lovlig :P

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *